Geen sportschool meer nodig: de voordelen van thuis sporten met online workouts
09 mei 2023 

Geen sportschool meer nodig: de voordelen van thuis sporten met online workouts

Online workouts zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit is vooral te danken aan het feit dat steeds meer mensen drukke levens leiden en het soms moeilijk is om tijd vrij te maken voor een bezoek aan de sportschool of voor een groepsles. Online workouts bieden de mogelijkheid om op elk moment en elke plaats te sporten, waardoor het gemakkelijker wordt om een consistente workout-routine op te bouwen. Naast dit voordeel zijn er nog vele andere voordelen van online workouts:

Flexibiliteit

Met online workouts kun je zelf bepalen waar en wanneer je sport. Of je nu een ochtendmens of een avondmens bent, je kunt altijd sporten op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Geen reistijd

Met online workouts hoef je niet naar een sportschool te reizen, wat tijd bespaart en het gemakkelijker maakt om consistent te blijven sporten.

Doei dure sportschool

Online workouts zijn meestal goedkoper dan een abonnement bij de sportschool. Bovendien hoef je niet te investeren in dure apparatuur, omdat veel online workouts geen of weinig materialen vereisen. Zo trainen we bij de Believe in Club vaak met weerstandsbanden om de spieren net even wat meer te prikkelen en zo sterker te maken. 

Groot aanbod

Met online workouts heb je toegang tot een breed scala aan workouts, van yoga tot HIIT-trainingen en alles daartussenin. Hierdoor kun je gevarieerd blijven trainen en jezelf uitdagen met nieuwe oefeningen. Heb je al eens een kijkje genomen op ons YouTube Kanaal

Gemakkelijk te volgen

Online workouts zijn meestal zo opgezet dat je ze gemakkelijk kunt volgen, zelfs als je geen ervaring hebt met sporten. Bovendien kun je de instructies vaak pauzeren en terugspoelen om de oefeningen goed te begrijpen.


Oké, eerlijk is eerlijk, er zijn ook een paar nadelen aan online workouts. Zoals het missen van sociale interactie en het risico dat je niet altijd de juiste techniek gebruikt zonder de hulp van een trainer. Maar laten we eerlijk zijn, soms is het ook gewoon lekker om ongestoord te kunnen zweten zonder de ogen van anderen op je gericht. En als je echt bang bent voor het gebruiken van de verkeerde techniek, zijn er altijd nog online coaches die je daarbij kunnen helpen.

Dus, geen smoesjes meer. Trek die sportschoenen aan, zet een leuk muziekje op en begin met online workouts. Je hebt geen reden meer om niet te sporten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen